De crew

Mees Bergshoeff, regie en scenario.

Mees is bijna vier jaar geleden begonnen aan de opleiding Audiovisuele Media aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Hiervoor heeft ze al vaker op sets gestaan, waar ze veel van heeft geleerd. Mees’ films zijn reflecterend en experimenteel. Ze bekijkt zaken van een andere kant. Ook maakte ze met haar beste vriendin een film op IJsland. Door haar minor in filosofie is ze onderzoek gaan doen en is filosofie uitgegroeid tot de leidraad van haar film. 

Gaia van Maanen, creatief producent. 

Gaia is klaar met haar studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, waar haar focus lag op film. Ze is er tijdens haar stage bij filmproductiebedrijf Halal film & photography achter gekomen dat ze zelf ook films wil maken. Daarom doet ze dit jaar toelating voor Audiovisuele Media aan de hogeschool van de Kunsten Utrecht. Haar persoonlijke aantrekking tot de film is het belang van mensen niet beschouwen als een eenzijdig verhaal, wat een belangrijk thema is in de film.

Boris Bergshoeff, cinematografie. 

De broer van Mees, Boris, zal de camera in handen nemen. Ze hebben vaker succesvol samengewerkt en voelen elkaar door hun band goed aan. Ook hebben ze veel samen gezien en besproken waardoor ze elkaar goed snappen en kunnen aanvullen, ook naar de rest van de crew. Boris is afgestudeerd cinematograaf aan het RITCS in Brussel en heeft veel ervaring met licht. Door kritische vragen probeert hij al het onderliggende uit te vinden, begrijpen en verwerken in de beeldtaal. 

Jette Vogel, production design.

Jette is afgelopen in 2020 afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie als beeldend kunstenaar. Daarna ging ze opzoek naar een nieuwe uitdaging en heeft zichzelf in de filmwereld gegooid. Deze film past helemaal bij Jette’s stijl en zij zal de film voorzien van haar absurdistische karakter.  

Sebastiaan Verbeeten, editor.

Sebastiaan is student audiovisuele media op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn interesses liggen in beeld en begrijpen hoe we deze begrijpen, en hoe we de wereld proberen te begrijpen aan de hand beeld. Sebastiaan zijn werk heeft tot nu toe gefocust op het ritmische aspect van beelden en hun verhouding tot muziek.

Kenneth van Bochove, licht.

Kenneth is een Nederlands-Caribische onafhankelijke filmmaker, geboren op Aruba en momenteel wonend en werkend in Amsterdam. Hij heeft zich toegelegd op digitaal filmmaken (camera & licht), multimedia design en fotografie. Kenneth heeft gewerkt met veel creatieven in de filmwereld, als gaffer, bestboy of spark.

Yasha, sound design.

Yasha doet het conservatorium van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Yasha is kunstenaar die veel met audio en video werkt. Lang geleden trad hij op met improvisatie en instrumenten. Recentelijk heeft hij voor andere muzikanten (muziek)video’s gemaakt. Nu is hij over zichzelf aan het schrijven maar straks zal hij een compositie schrijven en een BEAT bouwen en een liedje maken. Yasha en Mees hebben vaker samengewerkt en Mees wou dan ook niemand liever voor haar film.

Julia Nijenhuis, geluid.

Julia is altijd bezig geweest met film en fotografie en studeert audiovisuele media in Eindhoven aan de Dutch filmers academy. In de loop van haar studie kreeg ze een interesse voor geluid bij film en deed ze ook stage in geluidstechniek bij verschillende concerten en radio omroepen. Naast haar studie staat Julia op set voor geluidsopnames en doet zo ook het geluid voor deze film. 

Sarah Hoogman, animator. 

Sarah is student Interactive Media Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar werk verkent ze de grenzen van de menselijke waarneming, waarvoor ze elke keer weer op zoek gaat naar een passend medium. Op deze manier onderzoekt ze de raakvlakken tussen technologie, natuur en kunst.

Mees Gerritsen, opnameleider en productie assistent.

Mees heeft al vaker op sets gestaan, zowel voor televisie als voor filmproducties. Hij is assertief, handig en altijd nieuwsgierig. Mees is voornamelijk actief geweest als productie assistent. Bij dit project zal hij echter meer bij het proces betrokken zijn! Zo heeft hij als laatste grote klus op de set gestaan van speelfilm ‘De Belofte Van Pisa’.

Benaiah French, productie assistent en set fotograaf.

Benaiah is student aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij werkt graag samen met vrienden, en het uitzoeken van zijn interesse in het bewegende beeld, daarom is hij deel van deze productie. Daarnaast druk bezig met het vormgeven van een documentaire en het bestuderen van cinematografie. 

Jikke Lesterhuis, illustraties.

Jikke is freelance animator en illustrator naast haar studie Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt academie in Amsterdam. Daarnaast is ze bestuurder van KERS collective waar ze als grafisch ontwerper en curator actief is. Jikke ziet beeld als een tool om een fictieve realiteit te creëren. 

 

De volledige aftiteling:

Cast: Adanna Unigwe, Sara Afiba, Bart Bijnens, Anne-Marie Dimanche, Matthijs IJgosse, Jonathan Huisman, Ellen Rohrman

Director, writer and producer
Mees Bergshoeff
Creative producer
Gaia van Maanen
Director of Photography
Boris Bergshoeff
Production designer
Jette Vogel
Editor
Robben Fuhler
Composer, Sound designer and Soundmix
Yasha Mostert

Script supervisor and mediator
Puck van der Werf
First assistant director en Production assistent
Mees Gerritsen
Gaffer
Kenneth van Bochove
Sound
Julia Nijenhuis
Styling and make up
Suus de Nies
Casting
Post Castelijn casting: Sven van den Berg, Fay Muller en Romy ter Haar

Camera assistant
Sean Vogel
Best boy
Yannick de Graaf/ Daan van Asselt
Corona manager en set photographer
Benaiah French
3D Animator
Sarah Hoogman
Poster and logo illustrator
Jikke Lesterhuis
Title design en animator
Paulina Szafranska
Grading
De Lodge post production: Rachel Stone
Catering
Ralli Cooks: Hadidja Simba en Chaima El Haddaoui / Elena Xialkiadaki / Zora Prins / Barbara bredero /
Cafe restaurant Amsterdam

Classical ensemble composer and drum player
Han Vogel
Trumpeter
Ruud Visser
Contrabas
Pia Pirtinaho

Brass band
Accu fanfare under the wings of Jos Zandvliet and Septimia Kuhlmann

Boys on the street
Oliver Helmstadt and Benaiah Frensch,
Homeless man
Aart Jan bergshoeff
Forrest girls
Daphne Takken, Merel Vervloet and Evi Ros

Coach
Bea de Visser / Dana Linssen
Script coach
Lena Visser
Production advice
Timo Schot
Overall advice
Daan Bakker
Fist editor
Sebastiaan Verbeeten

Locations
Colette Grootenboer – Tungsten Studios
Landgoed Zonheuvel
Droompaleis Rooseveltlaan
Zunderdorp
Amsterdam centrum/zuid
The house of Joep Thieckie and Eva Eisenloeffel

Light rental
Het Licht
Camera and grip rental
Maloney
Platform rental
Peinemann
Bus rental
Ab Gietelink
Bus Parking
Amsterdam studio’s

I want to give big thanks for standing by my side, helping me, and always being there, without you this wouldn’t be possible:
Barbara Bredero
Aart Jan bergshoeff

Boris Bergshoeff
Elena Xialkiadaki

Zora prins
Lars van der net
Suus de Nies
Rinus van der Weerd

Vincent Tillinanus
Lena Visser
Timo Schot
Meraud Pals
Abe

Everybody that was so kind to donate, you helped to give this movie form, I’m endlessly grateful.
And a special shoutout to Harro Presser.

My last thanks:
Artwork in the bedroom from Evi Beek
Joep Thieckie & Eva Eisenloeffel and the sweet people of Zunderdorp
Rijksmuseum
Gemeente Amsterdam
Milene Hoving from Cafe restaurant Amsterdam
Janneke berkelbach
Oliver helmstadt
Wouter van Dijk